Párbeszéd – ZÖLDEK: a kínai elnök látogatása csak Orbán és a kínai gazdaság érdekét szolgálja, nem a magyar társadalmat

2024.05.09.

Az Orbán Viktor és Hszi Csin-ping pártfőtitkár-elnök által bejelentett beruházások a kínai kommunista pártállam globális terjeszkedésének eszközei: Kína és nem Magyarország érdekeit szolgálják.

Az Orbán-kormány szemrebbenés nélkül kiárusítja Magyarországot, kínai gyarmattá téve hazánkat többek között az akkumulátorgyárak betelepítésével. A fenntartható gazdaság és jövő megteremtése helyett a környezetromboló, értelmetlen infrastrukturális beruházásokat támogatják. Ezen az úton nem Ausztriát fogjuk utolérni, hanem az elmúlt években Kína felé végzetesen eladósodott Angolát és Pakisztánt.

Hszi Csin-pingnek az Európa-napra időzített budapesti látogatása hatalmas szégyen, tudván, a kínai diktatúra miként veszi semmibe az emberi jogokat Tibettel, Hongkonggal, Tajvannal, az ujgurokkal vagy a keresztényekkel szemben. Pedig Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha sosem feledkezünk meg a mindenkit egyformán megillető emberi jogokról. A Párbeszéd – ZÖLDEK ezért felszólítja Orbán Viktort: ne barátkozzon egy véreskezű diktátorral.

A magyar szuverenitást látványosan megcsúfolja, hogy a kínai titkosszolgálat piros sapkás önkéntesei fenyegetik a Kína elnyomó politikája ellen Magyarországon tüntetőket. Mi a Párbeszéd – ZÖLDEK-ben nem kérünk a kínai megfigyelőállamból.

Magyarországnak nem a kínai-orosz tengelyen van a helye, hanem az Európai Unió és a NATO tagjainak sorában: a magyar érdekeket nem diktátorsimogatással, hanem az európai értékek tiszteletben tartásával kell képviselnie a kormánynak.

Budapest, 2024. május 9.

Párbeszéd – ZÖLDEK Elnökség

Kövess minket: