Karácsony Gergely: A közlekedési múzeumból közpénzszórási múzeum lett

2024.05.23.

Tényleg majdnem minden benne van ebben a szomorú történetben, ami a kormány Budapest-ellenes politikáját elmúlt éveit jellemzi – írta Karácsony Gergely főpolgármester a közlekedési múzeum költöztetésének tervével kapcsolatban.

A Facebook-bejegyzés alább olvasható.

Lázár János bejelentette, hogy a közlekedési múzeumot Budapest helyett Debrecenbe telepítené. Ez a múzeum volt korábban, még államtitkári kinevezése előtt Vitézy Dávid szerelemprojektje. Csak a tervezésre elköltöttek 8 milliárd forintot.

Aztán ahogy ennél a kormánynál lenni szokott, a költségek némiképp megugrottak, konkrétan megduplázódtak, a múzeum terveire végül 16 milliárdot szórtak el. És mi van most ott? Semmi, pontosabban raktárként használják leginkább. Alighanem ez a világ legdrágább raktára. Lázár János bejelentése pedig azt jelenti, hogy a Vitézy-múzeumra elköltött 16 milliárd forintnyi közpénzt egyszerűen kidobják a kukába.

Pedig a közlekedési múzeum azon kevés kormányzati projektek egyike, aminek legalább a helyszínét jól jelölték ki, ezt legalább nem közparkban akarták felépíteni, hanem egy rozsdaterületet rehabilitálva, a Népliget szomszédságában. Semmilyen szakmai, semmilyen észérv nem szól a Debrecenbe költöztetés mellett. Budapesten van jó helyen, és már csak a ráköltött sok-sok milliárd forint miatt is itt kell maradnia, itt kell befejeznie a kormánynak.

Kövess minket: