Párbeszéd – ZÖLDEK: Vitézy személyében Budapest-ellenes, antizöld, közpénzherdáló Fidesz-politikus a NER-részévé vált LMP jelöltje

2024.03.23.

Vitézy Dávid személyében Fidesz-politikust támogat főpolgármester-jelöltként az LMP, amely így – megtagadva alapértékeit, küldetését – hivatalosan is a NER-részévé vált.

Vitézy egész életében a Fidesztől kapott Fideszt szolgáló állásokat, ebbéli minőségeiben végig tűrte és támogatta az Orbán-kormány Budapest-ellenes politikáját. Vitézy írta alá az e-jegyrendszerről szóló szerződést, amely 10 milliárdos kárt okozott Budapestnek (és amely ellen az LMP öt éve még feljelentést tett). Szintén több 10 milliárd forintos kár érte az adófizetőket Vitézy soha meg nem valósuló látványterveivel (csak a Közlekedési Múzeuméra 8 milliárdot költött). Vitézy államtitkárként támogatója volt annak az eszement projektnek is, amely a minden fiatal számára tisztességes lakhatást kínáló Diákváros helyett a Fudan Egyetemet álmodta Budapestre. Vitézy nevéhez kötődik a túlárazott és környezetkárosító Déli Körvasút-beruházás is, amely 100 milliárdokkal gazdagítja Mészáros Lőrincet, miközben súlyosan pusztítja a zöldfelületet és a fákat.

Vitézy Dávid személyében tehát egy Budapest-ellenes, antizöld, Mészáros Lőrinc-támogató Fidesz-politikus az LMP főpolgármester-jelöltje, akinek indulásáról – mint azt az LMP első elnöke, Schiffer András egy interjúban megállapította – a Karmelita kolostorban döntöttek.

A Budapest-politikának a budapestiekről kell szólnia, akiknek az egyetlen hiteles ajánlatot a fővárost öt éve ellenszélben is eredményesen vezető zöld főpolgármester, Karácsony Gergely kínálja.

Budapest, 2024. március 23.

Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke

Kövess minket: