Barabás Richárd Ungár Péternek: Facebook-huszárkodás helyett esetleg megvédhetnéd az érveidet egy nyilvános vitában is

2024.02.26.

„Jaj, Péter! A hétvégén már megint túl sok Megafont néztél, annyi hülyeséget sikerült összehordanod.” – írta Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke Ungár Péternek.

A Facebook-bejegyzés további része alább olvasható.

De akkor hadd foglaljam össze néhány pontban, hogy valójában miért te vagy az a hiszti- és álellenzéki, aki a társulatával együtt – ma már mindenki számára világos – a Fidesz szatellitpártjává vált.

Hetek óta nem sikerül választ adnod arra a kérdésre: miért akarsz Közép-Európa egyetlen zöld főpolgármesterére egy fideszes exállamtitkárt indítani? A kis kamukázásaid egyértelműen a Fidesz, és nem a budapestiek érdekét szolgálják!

Valamilyen hagymázas Kövér László-i tisztelet jegyében lelkes kiskutyaként asszisztálsz Sulyok Tamás köztársasági elnökké választásához, pedig csak a Fidesz színjátékáról van szó, amelynek nyomán újabb bábot ültetnek a Sándor-palotába.

A közvetlen köztársaságielnök-választás – emlékeztetlek – közös programja volt valamennyi ellenzéki pártnak.

Felvetted az „ellenzék ellenzéke” szerepet, pedig a határvonalak világosak: egy velejéig romlott, pedofil bűnelkövetőket szabadon engedő, a gyermekvédelmet csak kommunikációs panelekkel kezelő és bántalmazó rendszer áll az egyik oldalon, míg a köztársaságpárti többség a másik oldalon. Azt hazudni, hogy itt létezik valami olyan középút, amely csak fél lépésre van az orbáni hatalomról, az valójában a limonádé-fidesz álláspontja.

De akkor megismétlem, amit korábban mondtam: Facebook-huszárkodás helyett esetleg megvédhetnéd az érveidet egy nyilvános vitában is, mert amit csinálsz, az régen nem zöld, hanem maga a rothadó narancs!”

Kövess minket: