Karácsony Gergely: Társadalmi koalíciót építünk Budapestért

2024.05.09.

Megtiszteltetés és komoly felelősség, hogy a diákok és a szakszervezetek után a fővárosi nyugdíjas szervezetek is támogatásukról biztosítottak – Facebook-bejegyzésben is megköszönte Karácsony Gergely főpolgármester a szervezetek támogatását.

A bejegyzés alább olvasható.

A nyugdíjas szervezetekkel kötött megállapodásunk is arról szól, hogy Budapest közössége akkor tud erős lenni, ha a generációk közötti szolidaritás is erős.

Budapest ma szolidáris város, az elmúlt öt évben sokszor az állam helyett cselekedtünk az idősekért. Idősügyi Tanács jött létre, lakásrezsi támogatást adtunk, csökkentettük a várólistákat. A következő ciklusra azt vállaljuk, hogy további segítséget adunk a gyógyulásban, megvédjük a szakrendelőket, bővítjük a lakásrezsi programot, több tízezer háztartást támogatunk a rezsiszámlák mérséklésében, a közösségi közlekedés fejlesztései kapcsán prioritás, hogy minden korosztály számára biztonsággal használhatóak legyenek a járművek; és minden kerületben létrehozunk idősügyi pontot.

Társadalmi koalíció Budapesten

Mindent a plusz 5 év életigenlő politikájának rendelünk alá, amelynek célja, hogy a budapestiek tovább és egészségesebben éljenek a városukban.

Kövess minket: