Szabó Tímea: Magyar Péter egyértelmű provokáció célpontja volt az ATV-ben

2024.06.12.

A Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke Facebook-posztban fejtette ki véleményét a Magyar Péter és az ATV közötti konfliktusról. Szerinte Rogán Antalék befolyása egyre jobban érezhető az ATV-nél.

A bejegyzés alább olvasható.

A hétfői ATV vs. Magyar Péter történésekről: bármit is gondolok Magyar Péterről, tegnap Magyar egyértelmű provokáció célpontja volt az ATV-ben. Egy ellenzéki vezető politikust a választás másnapján (meg semmikor sem) nem számonkérő dossziéval fogad egy magára valamit is adó televízió. Ez a Megafon stílusa.

Meggyőződésem, hogy ez nem Rónai Egon ötlete volt egyébként, akit én személyesen továbbra is sokra tartok, hanem az ATV vezetőié. Ha vita van egy TV és egy politikus között, azt megoldja képernyőn kívül, akár közleményben mutatja be, hogy hányszor hívták meg, és cáfolja a politikus állításait. Még akkor sem lehet így viselkedni, ha esetleg nekik van igazuk.

Megjegyzem, nem vagyok Magyar szavazója, és én a „listázást” nem tartom elfogadhatónak, ahogy a kivonulással sem feltétlenül értek egyet. A poszt egyébként nem Magyar Péter viselkedéséről, hanem az ATV tendenciózus magatartásáról szól. Az a tény, hogy az adás után néhány perccel a propagandisták bekészített posztokkal reagáltak, minimum felvet néhány kérdést az ATV és Rogán Antal együttműködéséről.

Az ATV már jó ideje nem törekszik arra, hogy objektív legyen, visszaél azzal a pozíciójával, hogy ellenzéki politikusok csak oda mehetnek be. Megjegyzem, én több mint egy éve ki vagyok tiltva az ATV-ből, miután a Böjte Csaba gyerekházaiban történt több tucat kisfiú és legalább egy tizenéves lány megerőszakolását a legsúlyosabb bűncselekménynek és elfogadhatatlannak tartottam (és most is annak tartom), Böjtét pedig maximálisan felelősnek és viselkedését gyomorforgatónak az ügyben. A műsorvezető akkor elmondta, hogy 10 év alatt ennyi gyerek megerőszakolása nem olyan magas szám, ennyi akár elő is fordulhat, ami nálam végképp kiverte a biztosítékot.

Elmondtam, hogy EGY gyerek bántalmazása is túl sok, és erről posztot is írtam. Akkor az ATV kiadott egy közleményt, hogy én hazudok és uszítok az ATV ellen, majd megüzenték, hogy akkor „mehetek be”, ha bocsánatot kérek. Miután meggyőződésem, hogy ebben az ügyben igazam volt és van, Böjte egy utolsó gazember, és 1 gyerek bántalmazása is túl sok, nem kértem bocsánatot, így nem is hívtak be.

Jámbor András frakciótársam szintén nem szerepel több mint egy éve, Hadházy Ákos jó ideje nem hajlandó bemenni, ahogy több tucat értelmiségi közszereplő sem, akiknél a kaput az tette be végleg, amikor a kormány – széles társadalmi tiltakozás ellenére – elrabolta a Klubrádiótól a frekvenciáját, és átadta azt az ATV vezetőségének a Spirit FM létrehozására.

Sajnos a kormányzati, pontosabban a Rogán-befolyás egyre jobban érezhető az ATV-nél, úgy a menekültek elleni uszításnál, mint a vendégek szelektálásánál (vannak bizonyos „ellenzéki” képviselők, akik pl. a párttámogatásukhoz képest feltűnően sokat szerepelnek). Úgy tűnik, hogy aki túlságosan kritizálja a kormányt, Rogánt vagy a kormány bármelyik potentátját, az persona non grata lesz náluk.

Engem nem azért választottak meg kétszer is meggyőző többséggel egyéni országgyűlési képviselőnek Óbuda-Békásmegyeren, mert havonta egyszer szerepeltem az ATV-ben, hanem azért, mert teljes erőmmel dolgozom az emberekért. Így van ez a többi egyéni ellenzéki politikussal is. Az igazságunk és az integritásunk fontosabb, mint bármilyen médiaszereplés.

Én a saját ügyemről szándékosan nem kommunikáltam egy évig, mert nem én vagyok ebben az érdekes, de a tegnapi Magyar elleni provokáció után meg akartam szólalni, mert mára ezek az egyedi esetek sajnos rendszert teremtettek.

Sajnálom az ATV-t, megvolt a lehetőség egy tisztességes működésre, nem éltek vele.

Kövess minket: