Váradiné Naszályi Márta: Vízosztás helyett felelős képviselői döntéshozásra lett volna szüksége Budavárnak

2024.06.20.

Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere (Párbeszéd – ZÖLDEK) Facebook-bejegyzést tett közzé arról, hogy a hőség miatt Böröcz László és csapata műanyag palackos vizet osztogat, miközben a fideszes testületi többség hónapokon át akadályozta az ivókúthálózat fejlesztését.

A bejegyzés alább olvasható.

Kerékpározok a Batthyány-Hattyú utcai Nevenincs térnél, amikor azt látom, hogy Böröcz László és csapata a nemrég telepített ívókúttól 1-2 méterre kis műanyag palackos ásványvizet (Szentkirályi?…) osztogatnak. Nem vitatom, hogy látványos kampányfogás, hisz mindenki örül, ha kap valamit, de összességében pontosan előidézője és tovább fokozója annak a klímaválságnak, amelynek következtében 35-40 fokos kánikulának nézünk elébe a héten is.

A környezetbarát megoldás ugyanis nem a műanyagpalackos víz (tudják: hulladék, mikroműanyag, szállítási terhelés stb.), hanem az ivókúthálózat fejlesztése és a párakapuk telepítése kánikula idején. Ezeket a fejlesztéseket és a párakapuk kihelyezését folyamatosan terveztük/kezdeményeztük, de a fideszes testületi többség hónapokon át akadályozta. Ezért van az, hogy a párakapukról most készül a sokadik előterjesztés ahelyett, hogy a meglévő kapukat egyszerűen kihelyezhetnénk a járókelők örömére és hővédelmére.

Vízosztás helyett felelős képviselői döntéshozásra lett volna szüksége Budavárnak…

Kövess minket: