További izgalmas fejlesztések várnak az Id. Antall József rakpart északi részére

2024.08.05.

Karácsony Gergely főpolgármester a Duna-part további fejlesztésének és zöldítésének terveiről tett közzé Facebook-bejegyzést.

A bejegyzés alább olvasható:

Az elmúlt években felújítottuk és zöldítettük a Margit híd és a Parlament közötti szakaszt. Az új, széles járdák, az új fasor, korszerű padok és burkolatok segítségével sikerült megszüntetnünk az autópálya-hangulatot.

A következő fázisban a Parlament és a Lánchíd között kettős fasort ültetünk, amely nemcsak szépít, hanem a városi zöldfelületek növelésében is jelentős szerepet játszik. Az autóforgalom sebességét 30 km/h-ra csillapítjuk, hogy biztonságosabbá és csendesebbé tegyük a közlekedést, de továbbra is biztosítva lesz az autós közlekedés lehetősége.

A burkolat kialakítása a Lánchíd utcához hasonlóan, multifunkcionális teret eredményez, amely hétköznapokon az autós közlekedést, hétvégén és ünnepnapokon pedig a közösségi programokat szolgálhatja. A gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételeit is javítjuk irányhelyes kerékpársávokkal, új lejárókkal és zebrákkal, miközben megőrizzük a meglévő fákat is.

Kövess minket: