Stop áramszegénység!

2023.04.26.

Szégyen, hogy Orbán Magyarországán 9000 otthonban nincs áram, és 8700 gyermek él olyan lakásban, ahol nincs villany.

Elképesztő, hogy az urizáló Orbán-rezsim idején százezer olyan háztartás van, amely csak feltöltős villanyórával tud áramhoz jutni, így legalább kétszázezer honfitársunk, köztük több tízezer gyermek él energiaszegénységben.

Írd alá a petíciót és küldj Te is levelet a döntéshozóknak, hogy egy gyermeknek se kelljen áram nélküli otthonban felnőnie ma Magyarországon!

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője és Tordai Bence, a párt társelnöke sajtótájékoztatót is tartottak a témában. Nézd meg a videót:

A fényért futunk! Szabó Tímea és Tordai Bence sajtótájékoztatója

A Fényhozók Alapítványt baksi roma aktivisták hozták létre, és maguk alakították ki azokat a támogatási formákat, amelyek segítségével családoknak tudnak napelemes rendszereket kiépíteni, ezzel küzdve az energiaszegénység ellen. 2017-től 12 családnál építették ki a fenntartható, megújuló energiahasználati lehetőségét, ezzel biztosítva, hogy minél kevesebb embernek kelljen energiaszegénységben élnie a faluban.

A Párbeszéd – ZÖLDEK csapata, köztük Tordai Bence, a párt társelnöke és Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője és Szabó Tímea, a párt frakcióvezetője 211 kilométert fog megtenni az Ultrabalatonon. Célunk, hogy összegyűjtsünk 2 millió forintot a Fényhozók Alapítványnak, hogy a legszegényebb településeken is minden család fel tudja kapcsolni a villanyt.

Segíts te is!

Nyitókép: Vadym Plysiuk/Getty Images

Kövess minket: