Átvert és megkárosított 200.000 családot a Fidesz-kormány – Mi lesz ezután a napelemesekkel?

2023.08.29.

A kormány átverte a napelemet telepítő családokat az elszámolás megváltoztatásával.

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselője keddi online sajtótájékoztatóján közölte: kétszázezer magyar családot átvert és megkárosított a Fidesz-kormány”, kétszázezer olyan családot, amely felelős döntést hozott, időt, energiát és pénzt tett abba, hogy a zöld energiafordulat, a zöld energiaforradalom Magyarországon is valóság legyen.

A gyerekeink jövőjébe, a klímaváltozás elleni harcba ruháztak be, de a kormány nagyon csúnyán átverte őket” – fogalmazott Tordai Bence. Kiemelte: a hétvégén egy TikTok-videóban bejelentette az energiaügyi miniszter, hogy amit eddig megígértek ezeknek a családoknak, hogy a következő tíz évben az éves szaldó elszámolás szerint számlázhatnak, azt átírják havi elszámolásra, ami hatalmas veszteséget jelent a napelemet telepítő családoknak. A képviselő hangsúlyozta, ezek a családok jó döntést hoztak, de hibáztak abban, hogy bíztak a kormány ígéretében”.

Tordai Bence közölte: az lenne a normális, ha a zöld energiaforradalom jegyében mindent megtennének azért, hogy sokan álljanak át a megújuló energiákra és minél kevesebb energiát használjunk fel, azonban Magyarországon ennek az ellenkezője zajlik. Hiába írta bele 2010-ben a Fidesz a választási programjába, hogy minden akadályt el kell hárítani a megújuló energiák terjedése elől, ennek éppen az ellenkezője történik. Továbbra is érvényben van a napelemadó, a szélerőmű-tilalom, és most már az energiafordulatba beszálló családokat is megsarcolják”. Tordai Bence úgy vélekedett, hogy január elsejétől tervezi ezt az új szabályozást bevezetni a kormány, és addig még van lehetőség arra, hogy olyan társadalmi nyomásgyakorlás alakuljon ki, amely eltéríti ettől a szándékától.
(MTI)

Kövess minket: