Minél hamarabb lépjenek fel a hatóságok érdemben az illegális abasári akkulerakat felszámolásának ügyében!

2023.11.16.

A Párbeszéd – ZÖLDEK arra kéri a hatóságokat, hogy számolják fel az Abasáron található illegális hulladéklerakatot. Erről a párt politikusai beszéltek csütörtöki online sajtótájékoztatójukon.

Ürmös István, a Párbeszéd – ZÖLDEK Heves Megyei elnöke hangsúlyozta, hogy a volt laktanya területén 1700 tonnányi akkumulátorhulladékot helyeztek el illegálisan. A nagyfügedi önkormányzati képviselő elmondta, hogy az ügyben egy vállalkozó már több felszólítást is kapott a Heves vármegyei kormányhivataltól, de ő sem a felszólítások, sem a több mint 108 millió forintos büntetés hatására sem tett semmit a hulladék elszállításáért.

Gér Mihály, a Párbeszéd – ZÖLDEK albertirsai önkormányzati képviselője arra kérte a hatóságokat, hozzák nyilvánosságra, hogy milyen típusú vegyianyagokat tárolnak a volt laktanya területén, azok honnan érkeztek, illetve hová viszik majd el és hogyan semmisítik meg őket. A politikus fontosnak nevezte, hogy a lerakatot a jogszabályoknak megfelelően és környezetkímélő módon számolják fel.

Kövess minket: