Zöld minimum-fórumot szervez a Párbeszéd – ZÖLDEK Miskolcon

2023.11.07.

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

A környezeti válság évről évre egyre súlyosabban, egyre riasztóbb mértékben befolyásolja mindennapjainkat és életünk alapvető feltételeit. E válság elleni küzdelemben, élő környezetünk megóvásában a települési önkormányzatoknak és a helyi közösségeknek jelentős szerepük és lehetőségeik vannak.

A helyi önkormányzatok, legyenek bármekkorák, saját hatáskörükben és eszközeikkel rendkívül sokat tehetnek az egészséges környezethez fűződő jogaink védelme érdekében, miközben erősíthetik a társadalmi szolidaritást, a helyi demokráciát és a helyben élők bevonását az őket érintő döntések meghozatalába.

Szerencsére mára már széles társadalmi többség várja el, hogy a helyi képviselők elköteleződjenek a környezeti biztonság és a jó minőségű, fenntartható városi életmód kialakítása mellett.

Ebben keresi a Párbeszéd – ZÖLDEK azon elkötelezett városlakókat, és önkormányzati választáson induló jelölteket, akikkel közösen valljuk, hogy a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” több évtizedes zöld útmutatása szellemében nemcsak helyi közösségünk életkörülményeit alakíthatjuk, de előmozdíthatunk egy azon túlmutató, szélesebb kultúraváltást is.

Jöjjön el fórumunkra, ahol közösen átbeszélhetjük a város lakóival, hogy mit is jelentenek azok a Zöld Minimumok, amelyeket egy felelős városvezetésnek vállalnia kell!

A fórumon részt vesz Varga Andrea, Miskolc humán területért és zöld ügyekért felelős alpolgármestere, a beszélgetést moderálja Leskó Judit, a Párbeszéd – ZÖLDEK BAZ megyei elnöke.

Helyszín: Sub Rosa Cafe, 3525 Miskolc, Széchenyi istván út 21.

Időpont: 2023.11.09., csütörtök 17:00-18:00

A fórum Facebook-eseménye itt érhető el.

Kövess minket: