Erős zöld és civil képviselet a választásokon – Karácsony Gergely és dr. Jávor Benedek ismét a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségében

2024.01.20.

Kongresszust tartott a Párbeszéd – ZÖLDEK: a delegáltak – többek között – döntöttek az európai parlamenti listáról, valamint a két korábban lemondott elnökségi tag pótlásáról. A szavazások eredményeként erős, zöld, civilekből és aktivistákból álló EP-lista jött létre dr. Jávor Benedekkel az élen, aki Karácsony Gergely főpolgármesterrel együtt újra bekerült a párt elnökségébe.

A környezeti és éghajlati válság évről évre egyre súlyosabban, egyre riasztóbb mértékben befolyásolja mindennapjainkat és életünk alapvető feltételeit. E válság elleni küzdelemben, élő környezetünk megóvásában a pártok és az önkormányzatok politikusainak jelentős szerepük van. A Párbeszéd – ZÖLDEK elkötelezett a zöld értékek, a klímaválság elleni hatékony fellépés mellett, és ezt igyekszik markánsan érvényre juttatni a június 9-i önkormányzati és EP-választás során is. Ennek érdekében Karácsony Gergely, Budapest zöld főpolgármestere és dr. Jávor Benedek EP-listavezető, a főváros brüsszeli irodájának vezetője is szerepet vállal a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségében. A két listavezető így a párt legfontosabb döntéshozó testületében is hatékonyan segíti a két sorsdöntő kampány operatív munkafolyamatait.

A kongresszuson a delegáltak szavaztak a Párbeszéd – ZÖLDEK EP-listájáról is, zöldpolitikusok mellett számos elkötelezett, szakértő civillel és fiatallal erősítve a listát, amelyen – zöld, feminista párthoz méltón – nők és férfiak felváltva szerepelnek:
1. dr. Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK EP-listavezetője, elnökségi tagja, Budapest brüsszeli irodájának vezetője, korábbi EP-képviselő;
2. Hlavács Judit civil akkumulátorgyár-ellenes aktivista, korábbi gödi önkormányzati képviselő
3. dr. Kocsis Krisztián neurobiológus kutató, a Roma Műhely vezetője;
4. Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője;
5. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségi tagja;
6. Machač-Tóth Mia diákmozgalmár;
7. Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK szóvivője, Újbuda alpolgármestere;
8. Szaszkó Andrea civil akkumulátorgyár-ellenes aktivista;
9. dr. Erőss Gábor, a Párbeszéd – ZÖLDEK VIII. kerületi alpolgármestere;
10. Szabó Rebeka, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselője.

A Párbeszéd – ZÖLDEK célja, hogy tovább erősítse a zöld értékek képviseletét a június 9-i választásokon, amelyek alapját a már több párt és önkormányzat által is aláírt, 14 pontos Zöld minimum programunk adja. Hisszük, hogy a jövő csak zöld, igazságos és szolidáris lehet, ezért mi ilyen Magyarországért, ilyen Európáért dolgozunk.

Kövess minket: