Szabó Tímea: Nem hagyjuk magukra Óbuda-Békásmegyer lakóit!

2024.09.16.

Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként Szabó Tímea végigjárta a Római-partot és a Csillaghegyi partszakaszt, hogy felmérjék, hol kell a következő napokban segítség.

Szabó Tímea Facebook-bejegyzést tett közzé az árvízvédelemről:

A jelenlegi előrejelzés szerint a tetőzés csütörtökön várható, akár 860(!) centiméternél, de mivel Ausztriában is folyamatosan esik az eső, ez még sajnos akár rosszabb is lehet. Emlékeztetőül – ahogy a Külker Evezős Klub falán látszik – 2013-ban 891 cm-nél tetőzött a víz, ami elöntötte Csillaghegyet és a Rómait is, sőt a Pók utcai lakótelep egy részét is.

Péntek óta konzultálok a fővárossal és a 3. kerületi önkormányzattal. Óbudán szeptember 16-án indul a homokzsákok osztása a kerület lakóinak, akik lakcímkártya bemutatásával vihetik el a homokzsákokat a Pók u. 1.-nél. A Nánási és a Királyok útja ma reggeltől le lesz zárva, a busz alternatív útvonalon közlekedik. A keresztutcákban fővédvonalnál szintén megkezdődik a homokzsákok elhelyezése, hogy megvédjék a belső utcákat. Aki még azokban a keresztutcákban parkol, minél hamarabb álljon el onnan az autójával.

Az ártérben élőknek kötelező minden veszélyes hulladékot elszállítani, illetve az emésztőket kiszivattyúzni, különben a veszélyes anyag közvetlenül a Dunában kerül. Az árvíz által veszélyeztetett házakban a bútorok elszállítása után az önkormányzat segít azok ideiglenes elhelyezésében.

A következő napokban folyamatosan ott leszünk mi is segíteni, zsákokat pakolni az aktivistákkal. Nem hagyjuk magukra Óbuda-Békásmegyer lakóit!

Akinek kérdése van, hétfőn 10.00 órától hívhatja az ÁRVÍZVÉDELMI ZÖLD SZÁMOT. Itt a kerületben élőknek fognak segítséget nyújtani: 06 80 630 181

Mindenki vigyázzon magára!

Kövess minket: