Így ünnepelt a Párbeszéd – ZÖLDEK a Föld Napján

2023.04.23.

A jövő vagy zöld lesz vagy nem lesz, ezt mindannyian tudjuk. A Párbeszéd – ZÖLDEK idén több helyen is megünnepelte bolygónkat április 22-én.

Tisztul a Gerje!

A Párbeszéd – ZÖLDEK csapata Albertirsán kezdte a napot, ahol párttársaink és aktivistáink megtisztították a Gerje-patakot az ott felgyülemlett szeméttől. A klímaváltozás hatására a Gerje-patakban sajnos már csak időszakos vízfolyás. Felszíni vizeink védelme érdekében az önkormányzatoknak és a kormányzatoknak is nagyobb felelősséget kell vállalniuk a megfelelő infrastruktúra kiépítése és karbantartása terén. Ezt azonban nagyban nehezítik az önkormányzatokat sújtó elvonások.

Megtisztítottuk a Gerje-patakot – nézd meg a videót!

Kerékpárra fel!

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, és Temesvári Szilvia, a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségi tagja, Terézváros alpolgármestere sajtótájékoztatót tartottak a kormány Nemzeti Kerékpáros Stratégiájáról. A Párbeszéd – ZÖLDEK üdvözli ezt a stratégiát, minden olyan elemével együtt, amelyet már korábban szorgalmaztunk, de van hova fejlődni. Kezdésként például jó lenne, ha nem indítanának lejárató kampányokat azok ellen, akik ösztönzik a városi kerékpár-használatot.

Nézd meg Temesvári Szilvia és Tordai Bence sajtótájékoztatóját!

Ráadásként itt hagynánk ezt az idejétmúlt fotót:

Föld Napja a Naphegy téren

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd – ZÖLDEK I. kerületi polgármestere virágot ültetett a Naphegy téren. A polgármester Facebook-oldalán beszámolt a legfontosabb zöld fejlesztésekről a kerületben: kattints ide és olvasd el!

Föld Napja a Naphegy téren

Óbudai Zöld Napok

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője és Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője az Óbudai Zöld Napokról írt Facebook-oldalán. A kétnapos rendezvényen rengeteg program várta az érdeklődőket, volt többek között klímavédelmi fórum, kerékpáros ügyességi verseny, környezetvédelmi játszóház, tanösvény bejárás, növénybörze, koncertek.

Hunyadi tér, I ❤️ Bike

Temesvári Szilvia nem csak sajtótájékoztatót tartott, de részt vett a terézvárosi zöld programokon is. A Hunyadi téren a helyi önkormányzat és több civil szervezet támogatásával sokszínű rendezvény kapott helyet virágmag-osztással és kvízekkel, a gyerekeket pedig interaktív tudományos játszóház tanította a virágok beporzását végző rovarokról és magáról a beporzásról.

A Párbeszéd – ZÖLDEK terézvárosi alpolgármestere ezután részt vett a budapesti bringás felvonuláson.

I ❤️ Bike az Andrássy úton

Szabad rakpart, szabad Budapest

A jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz. És nekünk egyszerre kell szolgálnunk azokat, akik félnek a hónap végétől, és azokat, akik félnek a világ végétől. Ezt a szemléletet, a zöld és szociális fordulatot szerte a világban a nagyvárosokban kell érvényre juttatni. Magyarországon Budapesten. Az egyre fogyatkozó erőforrások és a növekvő környezeti terhelés tekintetében elsősorban a városokban kell a változást kezdeményezni

írja Karácsony Gergely, a Párbeszéd – ZÖLDEK főpolgármestere Facebookon.

A főpolgármester beszámolt arról, hogy a Föld napján újra szabaddá vált a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt: ezen a hétvégén először kerültek ki azok az utcabútorok, amelyek egész nyáron használhatóak lesznek.

Zöld Magyarországot!

A Párbeszéd – ZÖLDEK már tíz éve küzd egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőért, egy igazságos és szolidáris Magyarországért. Egy zöld köztársaságért, ahol fejlődik a vidék és élhetővé válik város. Gyere velünk!

Kövess minket: