A Párbeszéd – ZÖLDEK esővízgyűjtő hordót vitt Szijjártó Péternek – át is vették az ajándékot

2023.08.31.

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Szijjártó Péter minisztériuma előtt, ahol felszólalt a tervezett debreceni CATL gigaberuházás ellen.

„A pofám leszakad – ez csúszott ki a számon, amikor hallottam, hogy a debreceni CATL-gyár, amelyet a magyar kormány közpénzből sok száz milliárd forinttal támogat, 2,3 millió forintért vesz a debreceni embereknek műanyag esővízgyűjtő hordókat.” – mondta a társelnök. Tordai Bence és a Párbeszéd – ZÖLDEK aktivistái egy esővízgyűjtő hordót is hoztak magukkal, amelyet megpróbáltak bevinni a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, és átadni azt a miniszternek, ezzel figyelmeztetve Szijjártó Pétert: az esővíz gyűjtése kevés lesz arra, hogy megoldjuk azokat a vízhiányból fakadó problémákat, amelyeket Debrecenben okoz a gigagyár. Tordai Bence hangsúlyozta, a kormány elhazudta azt, hogy körülbelül 40 ezer köbméter lesz a napi vízigénye ennek a gigantikus akkugyárnak, ha felépül.

A képviselő sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy egy friss, reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a magyarok 81 százaléka utasítja el a további akkugyár-betelepítéseket Magyarországra. Kiemelte, hogy innentől kezdve nemcsak Szijjártó Péter, a kormány és az őket támogató kormánypárti parlamenti többség felelőssége, milyen irányba halad Magyarország gazdasági fejlesztése, hanem az emberek közvetlen döntése is lesz.

A minisztérium postázójában végül átvették a vízgyűjtő hordót.

Tordai Bence ezután megpróbálta bevinni az esőgyűjtő hordót Szijjártó Péternek, amelyet a főbejáratnál nem engedélyeztek, viszont a minisztérium postázójában fogadták őt és a párt aktivistáit, ahol át is vették az „ajándékot”.

Kövess minket: