Petíciót indítunk annak érdekében, hogy tegyék ingyenessé az M0-ás autópályát!

2023.09.13.

A Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke a szerdai, online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a kormány a teljes M0-ást fizetőssé akarja tenni, ami nemcsak autósüldözés, hanem városlakómérgezés is egyben.

Tordai Bence hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben Budapesten és Pest megyében közel négyszázezerrel nőtt a forgalomban lévő autók száma. Az országgyűlési képviselő szavai szerint a főváros vezetése, Karácsony Gergely főpolgármesterrel az élen, heroikus küzdelmet folytat egy élhető városért, ahol jól lehet közlekedni, azonban a kormány a legkevésbé sem támogatja ezeket a budapesti törekvéseket.

Barabás Richárd, a párt szóvivője leszögezte, hogy a Párbeszéd – ZÖLDEK nem az autósok ellen van, hiszen a gépjárművek hasznosak lehetnek a mindennapok során. A Párbeszéd – ZÖLDEK azonban azt szeretné ha a városokon belül inkább a gyalogos közlekedés vagy a mikromobilitási eszközök használata kerülne előtérbe – tette hozzá. Újbuda alpolgármestere ehhez kapcsolódva felidézte az úgynevezett 15 perces város koncepcióját, ami úgy írt le, hogy a legfontosabb szolgáltatások sétatávolságra vannak az emberek lakóhelyétől.

Itt aláírhatod petíciónkat!

Kövess minket: